הדבש שלנו

דבש אקליפטוס

,דבש האקליפטוס חריף מעט בטעמו יחסית לדבש פרחי בר
.ארומאטי מאד ובעל סיומת קלה של מרירות עדינה

.האקליפטוס הינו עץ ירוק עד ממשפחת ההדסים
.קיימים כ- 700 מיני עצי איקליפטוס ורובם גדלים באוסטרליה
.בישראל ישנם כ-12 מיני עצי איקליפטוס
דבורי הדבש של מכוורת פורת ניזונות מצוף הפרחים של זן אוסטרלי 
.אקליפטוס טורקוואטה ,פרחיו אדומים והוא פורח באביב

 

דבש אשל הערבה

צבעו של דבש האשלים צהבהב ,כעין אדמות המדבר ומרקמו קרמי וסמיך. טעמו מיוחד ועז , מתוק עם סיומת מרירה מעט

 האשל הינו סוג עץ ממשפחת האשליים המונה כ-50 עד 60 מינים, חלקם עצים וחלקם שיחים רוב מיני האשל הם ממוצא סהרו-אפריקאי, והם קשורים לאזוריים חוליים. האשל הוא אחד ממיני העצים הבודדים המסוגלים להתפתח יפה בתנאי היובש של הנגב והערבה. צבעו הכללי של העץ ירוק-אפרפר, עקב המלח המופרש מעליו האשל פורח בשיא הקיץ

.ועד הסתיו בעת הפריחה מתכסה בפרחים סגולים

דבש חרחבינה

,הדבש המופק מפרחי החרחבינה שבשמורת להב הינו יחודי בטעמו 
צבעו בהיר ובעל מתיקות מעודנת

 השם חרחבינה הוא קדום ונזכר במשנה. זהו עשב רב-שנתי הגדל בעיקר בשדות נטושים בחבל הים תיכוני ותפוצתו מגיעה גם עד הר הנגב. בתחילת החורף מתפתחת שושנת עלים רכים הראויים למאכל אדם ובאביב מתפתח גבעול תפרחת עליו עלים קטנים וקוצניים. בשלב זה משתנה צבעו של הצמח לכחול-סגול והוא נשאר כך במשך כל חודשי הקיץ. הפרחים זעירים, דו-מיניים, צבעם כחול עד סגול והם שופעים צוף

דבש פרחי בר

טעמו וצבעו של הדבש יכולים להשתנות בהתאם למיקום הגיאוגרפי

של הכוורות והפריחה האופיינית לאותו אזור

.היות והדבורה במעופה יכולה לכסות רדיוס של 5 ק"מ מהכוורת

דבש פרחי הבר של מכוורת פורת נוצר מפרחי בר מדבריים ומכיל ויטמינים ומינרלים רבים, מאחר שהוא נאסף מזנים שונים של צמחים הצומחים בר בטבע. הדבש מופק בעיקר מצוף פרחי בר כמו פרח הזעתר , הדרדר ופרח השלמות

דבש הדרים

צבעו בהיר והוא בעל טעם מתקתק-עדין וארומה נפלאה
.מקור ההדרים בדרום-מזרח אסיה, והם נפוצים באגן הים התיכון ועוד
עם ההדרים נמנים התפוז, הלימון, הקלמנטינה, האתרוג
.הפומלה, הפומלית ורבים אחרים
למכוורת פורת אזורי מרעה הממוקמים בלב ליבם
.של פרדסי הנגב הפורחים באביב
.ריחות הפריחה משפיעים על ניחוחו וטעמו של דבש ההדרים

דבש אבוקדו

.דבש פרחי האבוקדו בעל ארומה עשירה, טעם דומיננטי ומיוחד 

דבש האבוקדו עשיר  בסידן, אשלגן, ברזל וויטמינים C , A ,B ,B2, ו-B3.
גוונו כהה יותר משאר סוגי הדבש האחרים, טעמו חמאתי וזה הודות לשפע חומצות השומן החיוניות בפרי האבוקדו
איסוף הדבש מתבצע החל מסוף חודש מרץ ועד לתחילת חודש מאי, הוא נקרש לאט מאוד יחסית לזנים השונים. דבש האבקדו מומלץ כתוספת לתבשילי קדרה, רטבים לסלט ומאכלים חורפיים.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Google Places Icon

  porat.farm@gmail.com

מכוורת ומרכז מבקרים פורת עין יהב , ישראל

טל:  052-3666755, 058-5666032